Εξαιρετικές γεύσεις, ποιότητα και καλές τιμές!

Η ειδυλλιακή Πειραϊκή

Η ειδυλλιακή Πειραϊκή


Μία από τις πιο ειδυλλιακές περιοχές του Πειραιά, αγαπημένη βόλτα με τα πόδια για τους Πειραιώτες και όχι μόνο., με απλόχερη θέα στα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού κόλπου, είναι η Πειραϊκή.
Στο βάθος του ορίζοντα, αχνοφαίνονται τα νησιά της Αίγινας και της Σαλαμίνας, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Ο περίπατος ξεκινά από την παραλία της Φρεαττύδας και φθάνει ως την επιβλητική Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.
Η Πειραϊκή χερσόνησος είναι βραχώδης και ξεδιπλώνει την ιδιαίτερη γοητεία της στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πειραιά. Κατά μήκος της παραλιακής ζώνης Ακτή Θεμιστοκλέους διακρίνονται σε πολλά σημεία απομεινάρια από τα αρχαία πειραϊκά τείχη «Κονώνεια Τείχη» και σχηματίζονται συχνά ορμίσκοι.

Οι πιο σημαντικοί είναι ο Όρμος της Φρεαττύδας, ο Όρμος του Λουβιάρη γνωστό στους Πειραιώτες ως «Σκαφάκι», ο Όρμος Αφροδίτης (ή του Μπαϊκούτση) με το γραφικό λιμανάκι με τις ψαρόβαρκες, το μεγάλο τσιμεντένιο Σταυρό (το Μνημείο του Αφανούς Ναύτη) και το εκκλησάκι του Αι Νικόλα στη σκιά του, και ο όρμος που βρίσκεται η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (Όρμος Παλάσκα και πιο παλιά Καλαμπάκα ή «Τηλέγραφος»).
Εκεί κοντά εικάζεται ότι βρίσκεται και ο τάφος του Θεμιστοκλή.

Ωστόσο, εκτός από τον όμορφο περίπατο, η περιοχή φημίζεται για τα γραφικά ουζερί αλλά και τις καλές ταβέρνες της με θέα τη θάλασσα, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει με την παρέα του ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, χταποδάκι στα κάρβουνα και ουζάκι ή εκλεκτό ελληνικό κρασί. Ιδιαίτερα μαγευτική είναι εδώ η ώρα του δειλινού, καθώς από πολλά σημεία της παραλιακής διαδρομής χαίρεσαι ένα δυνατό ηλιοβασίλεμα, που δύσκολα ξεχνιέται...
Στο λόφο πάνω από την Πειραϊκή σχηματίζονται οι συνοικίες Καλλίπολη, Αγιος Νείλος, Χατζηκυριάκειο και Αγιος Βασίλειος.
Εδώ έχει επιβιώσει ο παραδοσιακός Πειραιάς με το πιο ανθρώπινο πρόσωπό του.

Επικοινωνία

Ο Φάρος
Ψαροταβέρνα - Ουζερί
Ακτή Θεμιστοκλέους 234
18539 Πειραιάς
Τηλ.:   210.45.18.908
           210.42.82.622
Κιν:     6937.111.533

Χρήσιμα